

אחד הנושאים המורכבים בתחום איסור הלבנת הון מתייחס לבדיקת פרטי הלקוחות אל מול רשימות החשודים בביצוע או מימון פעולות טרור
להלן תיאור השלבים העיקריים בתהליך הבדיקה כאמור:
הצו לאיסור הלבנת הון מחייב תאגידים בנקאיים לבדוק שהגורמים הבאים אינם חשודים בביצוע או מימון פעולות טרור:
בנוסף יש לבדוק את כל מאגר הלקוחות של הבנק בכל פעם שרשימות חשודים מתעדכנות.
הפרטים הנבדקים הם מספר הזיהוי ושם הלקוח. בדיקת מספר זיהוי (תעודת זהות, לדוגמא) היא פשוטה למדי: כל שיש לעשות הוא לבצע השוואה בין המספר המופיע ברשימת החשודים לבין זה של הלקוח. לעומת זאת, בדיקת שם הלקוח באופן ממוכן מהווה משימה מורכבת ביותר מהסיבות הבאות:
מסיבות אלו בדרך כלל נבדק כל שם המזכיר באופן כלשהו את שמו של חשוד. התוצאה היא שעובדי היחידות לאיסור הלבנת הון מוצפים בכמויות אדירות של התראות, כאשר כמעט כולן הן התראות שווא- לקוחות כשרים לחלוטין.
מערכות ניטור איסור הלבנת ההון המוצעות על ידי HMS עושות שימוש באלגוריתמים משוכללים המאפשרים לזהות את שמות החשודים תוך נטרול שמות דומים. בזכות היותן מערכות לומדות התראות השווא פוחתות. יתרון נוסף הוא פונקציית workflow management המאפשרת לשפר את מדדי היעילות ואת זמן הטיפול בהתראה.
המערכות מתממשקות במהירות ובקלות למערכות מידע שונות ומאפשרת בדיקה מול כל סוגי רשימות החשודים הקיימות בשוק: World Check, OFAC , רשימות האו”ם, הכרזות משרד הביטחון הישראלי ועוד. בנוסף הן מאפשרות לבנק להגדיר רשימות חשודים משל עצמו.
* נכתב על ידי רועי וולבה, יועץ ומנתח מערכות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ב- HMS
___________________________________________________________________________________
*פעולות הנכללות בדיווח האובייקטיבי לרשות לאיסור הלבנת הון וכן פעולה במזומן בסך 10,000 ₪ ומעלה או פעולה אחרת בסכום של 50,000 ₪ ומעלה.